• Arja Hakulinen (29.4.1956) syntyi ja kasvoi Varkaudessa. Hän vietti lapsuuden kesät Haukiveden Koston saaressa. Saaren kesä oli täynnä luontokokemuksia, uimista, kirjojen lukemista ja mielikuvitus-leikkejä.

  Arja kirjoitti lapsipsykologisen pienoisromaanin Poika ja kesä ollessaan vain 13-vuotias.Teos voitti Valtion lkirjallisuuspalkinnon 1971. Seuraava teos, Hiekkamosaiikki, kuvasi nuoren tytön kasvukipuja.

  Muita julkaisuja:
  -Oliver Sacks: Musikofilia, käännös yhdessä tri Helmut Diekmannin kanssa
  -J.W.Goethe: Jälkisointuja -kokoelma, runojen kääntäminen ( H.D) ja runomuoto (A.H.)

  Arja on toiminut päätöidensä ohella Helsingin sosiaaliviraston sijais- ja tukiperhevanhempana n. 30 vuotta. Hänellä on neljä aikuista lasta ja viisi lastenlasta. • Idea Ikara Oy:n perustaja ja johtaja Arja Hakulinen on suorittanut tutkinnot Helsingin yliopistossa, Jyväskylän yliopistossa ja DIAK amk:ssa.

  -Filosofian maisteri (Helsingin yliopisto)
  Master of Arts (University of Helsinki)

  -Kasvatustieteen maisteri ja luokanopettaja, Master of Education and class teacher (University of Jyväskylä)

  -Sosionomi-amk (DIAK)
  Bachelor of Social Services(University of applied sciences DIAK, Helsinki)

  -Aikuisopetuksen, peruskoulun ja lukion opettajan pedagogiset opinnot (sisältäen äidinkielen didaktiset opinnot) (Helsingin yliopisto)Pedagogical Studies for teaching adults and children(University of Helsinki)

  -Draamapedagogi (Teak,JY) Educator of pedagogical drama

  Työkokemus: Arja Hakulinen työskenteli toimittajana ja vastaavana kulttuuritoimittajana n. 10 vuotta 80-luvulta alkaen. Hän oli erityisen kiinnostunut oppimisen ja kasvatuksen kysymyksistä ja paneutui niihin perusteellisesti artikkeleitaan varten.

  Hän perusti Teatteri Eeva Susi ry:n kehittämään lasten ja nuorten sosiaalisen vahvistamisen menetelmiä ja toimintaympäristöjä (1990-2006) ja työskenteli 15 vuoden ajan valtakunnallisen nuorten taide- ja mediapajaprojektin johtajana.

  Arja on työskennellyt myös erityisopettajana, äidinkielen ja ilmaisutaidon opettajana ja Tehostetun ja erityisen tuen projekti-koordinaattorina.

  Hän on toiminut Helsingin yliopiston tuntiopettajana 2012 lähtien tulevien äidinkielen ja kirjallisuuden opettajien pedagogisen draaman kurssilla.

  Tällä hetkellä Arja työstää väitöskirjaa aiheesta Lapsen identiteetti ja maailmankuva suomalaisessa kirjallisuudessa ja toimii draamakasvatuksen ja uusien opetusteorioiden kouluttajana.

  Arja Hakulinen perusti Idea Ikara Oy:n 2000-luvun alussa tuottamaan taidekasvatukseen, lastensuojeluun ja opetuksen uudistamiseen liittyviä koulutus- ja konsultointipalveluja.

 • Idea Ikara tekee yhteistyötä Absurdia-kustannusyhtiön kanssa. Kirjasarjassa Koululaiset kirjoittavat koululaisille on ilmestynyt jo kolme teosta, joista uusin on Dreamcatcher - Unisieppari. Scifi-kertomukset ovat espoolaisten kahdeksasluokkalaisten kirjoittamia ja kuvittamia.